Kota Helsport Varanger

Helsport Varanger 8-10

Hommattiin Kuupan porukalle vuonna 2013 tällainen kota-mallinen majoite. Tarkemmat speksit löytyy valmistajan sivuilta  .Kyseessä on Norjalais-valmisteinen keskisalolla varustettu 8-kulmainen kota, joka on tarkoitettu 8-10 hengelle.  Ulkoteltta on valmistettu jykevästä vettä pitävästä ripstop kankaasta, siitä löytyy lumiliepeet sekä huppu mitä pystyy operoimaan teltan sisältä narujen avulla. Ulkoteltan liepeestä löytyy 16 kpl kiristettäviä kiinnityslenkkejä jolla kota ankkuroidaan maahan. Myrskynaruja löytyy jokaisesta nurkasta 3 kpl eli yhteensä 24 kpl. Myrskynarut saa kätevästi käärittyä kuljetusta varten niille varattuihin paikkoihin kumilenkkien avulla. Tosin ylimmät narut ovat aika korkealla joten niiden kieputtaminen onnistuu parhaiten kun teltta on kasassa. Teltassa on yksi hyttysverkollinen ovi. Vetoketjut ovat tukevaa tekoa. Tuuletusaukkoja löytyy 2 kpl sivuilta ja yksi kodan katosta. Myös näissä on hyttysverkot. Sisäteltta on lisävaruste ja myydään erikseen. Telttaan on saatavilla myös erillinen lattia. Me päädyimme teettämään kiinteän pohjan sisätelttaan. Ratkaisu on osoittautunut varsin hyväksi ja oli myös halvempi kuin Helsportin oma erillinen lattia. Sekä sisä- että ulkoteltta ovat palokäsiteltyjä. Talvella kota on pystytetty ja ankkuroitu tampatulle hangelle suksien ja sauvojen avulla. Lisäksi myrskynarut on vielä kiinnitetty lumikiiloilla.DSC_0907_099

DSC_1005_177

???????????????????????????????

Teltan vakiovarustukseen kuului myös kuivatusteline joka kiinnitetään kodan kattoon keskisalon ympärille. Olemme käyttäneet kotaa sekä kesä että talvivaelluksilla. Kota on osoittautunut tukevaksi majoitteeksi myös talvisessa avotunturissa. Tosin pystytys on tuulessa haastavaa tämän takia avotunturissa olemme pitäneet varmuuden varalta tunnelitelttaa mukana. Kodan etuina on seisoma korkeus ja tilavuus. Talvella kodassa nukkuu suht mukavasti 4 henkilöä ja koira. Kesällä mahtuu muutama vielä lisää.

DSC_0858_062

Teltan lämmitykseen olemme käyttäneet Optimuksen tuplakeitintä. Ongelmana kodan lämmittämisessä on se, että lämmin ilma nousee korkeassa majoitteessa katon rajaan, joten lämmitysenergiaa kuluu reilusti. Tuplakeittimen teho riittää kuitenkin myös kovilla pakkasilla. Myös -40 pakkasessa kota lämpenee jotenkuten paitsi lattian rajasta. Nyt on suunnitteilla laskettava sisäkatto sisätelttaan. Keitin sammutetaan aina nukkumisen ajaksi.

-Tapio

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s